Suya meyve atma fotoğrafları, Sıçratma fotoğrafları nasıl çekilir?

Suya atılan meyve resimleri dikkatinizi çekmiştir. Makinemiz ve harici bir ışık kaynağımız var ise bu fotoğrafları çekmek çok da zor değil. Amacımız yüksek perde hızlarında objeyi suya atarak hareketi dondurmak.

Bu fotoğraflar birden fazla ışık kaynağı ile denenebileceği gibi, tek ışık kaynağı ile sağdan, soldan, üstten aydınlatarak da denenebilir.
Flaş yoksa sürekli ışık kaynağı olarak seyyar ampüller de kullanabilirsiniz. Ancak piyasada 5500K ampul bulmak zor olduğu için beyaz ayarını sonradan yapmak üzere raw çekmeniz yararınıza olacaktır.

Ben bu teknikte Çin’den sipariş ettiğim Viltrox jy-610 ii harici flaş kullandım. Bu sebeple hareketi dondurmak için makinemi manuel moda aldım. Makinemin izin verdiği max perde hızı olan 1/250 ile denemelerimi yaptım. Sizin makineniz daha hızlı perde hızlarına izin veriyorsa daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Daha yüksek perde hızlarına ihtiyacınız var ve gövde izin vermiyorsa, flaş yerine sürekli ışık kaynağı kullanmalısınız.

qbNAB5

Hazırlık ve çekim süreci

Çekime başlayıncaya kadar ışıklar açık, çilek boş bardağın içinde iken manuel odaklama ile en doğru noktayı tespit ettim.

Daha sonra harici flaş’ı s1 e basarak slave moduna aldım.

Flaşım vardı ama kablosuz tetikleyicim yoktu. Kablosuz tetikleyici de ben icat ettim.

Ancak makinenin kendi flaşı bardakta yansıma yapmasın diye evde bulduğum bir kartonu ilk fotoğraftaki gibi yerleştirdim.

Böylece flaşın patladığını tepe flaşı seziyor ama bardağa ışığı düşmüyordu.

Slave mod nedir?

Kısaca harici flaşın ışığı sezerek, makinenin flaşı ile aynı anda patlaması olayına verilen addır.

Seri çekim denenebilir mi?

Flaşlı veya flaşsız denenebilir seri çekim denenebilir, Ben flaş gücünü 1/32 güçte tuttuğum için seri çekimde bile flaşın dolum gücü çok hızlı oldu ve her karede flaş patladı. Sürekli ışık kaynağı ile zaten seri çekimde sıkıntı yaşamazsınız.

Unutmadan. İyi bir tripod ve siyah fon kullanmanız yaranıza olacaktır.

Aşağıdaki fotoğraflar seri çekim değil, tek atış tek çekim örneğidir. İyi reflexleriniz varsa suya meyveyi attığınız her anda anı dondurabilirsiniz.

Manule mod.
f:9, İso 100, 1/250sn
Harici Flaş 1/32 güçte

Splash Splash

İyi denemeler dilerim.

Reklamlar

One Reply to “Suya meyve atma fotoğrafları, Sıçratma fotoğrafları nasıl çekilir?”

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )